Читај ми!

Отворена клиника за лечење „фудбалске грознице“

Кинески лекари имају посла са сасвим новом болешћу која хара њиховом земљом – синдромом Светског купа. Комбинација умора, несанице и узнемирености које поједини навијачи осећају због праћења мечева Мундијала, узима свој данак у Кини, па је отворена и прва клиника за лечење „фудбалске грознице“.

У Кини је отворена клиника за лечење „фудбалске грознице“. Кинески лекари имају посла са сасвим новом болешћу која хара њиховом земљом - синдромом Светског купа, пише Кликс.ба.

То је комбинација умора, несанице и узнемирености које поједини навијачи осећају гледајући мечеве првенства, а које углавном изазива временска разлика између Кине и Бразила.

У граду Ченгду на југозападу Кине постоји и прва клиника за лечење тог синдрома. Према речима лекара те болнице, на хиљаде људи има поремећаје сна, јер у „глуво доба“ устају из кревета како би гледали фудбалске утакмице.

Осим тога, осећају стомачне грчеве, губитак апетита, анксиозност и параноју.

Лекари током Мундијала морају да дежурају 24 сата и лече чак и психолошке проблеме у вези са хистеријом коју изазивају поједини мечеви.

Ванг Фу Вонг, радник у фабрици ауто делова, један је од пацијената ове болнице.

„'Горео' сам кад је Суарез ујео оног Италијана и само сам 'пукао'. Нисам могао да једем, да се концентришем, осетио сам да ми се свет распада, а све то само због фудбалске утакмице. Провео сам на клиници у кревету 48 сати и сада ми је боље. Ограничио сам се на по једну утакмицу на свака два дана“, каже Вонг.

Лекари додају: „Ово је нова територија за нас, али не можемо да бежимо од чињенице да људи сами себе чине болесним гледајући фудбалске утакмице“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво