Читај ми!

У свемир за „само“ 75.000 долара

„Вирџин галактик“ ће следеће године одвести прве путнике у свемир, а све ће то коштати 250.000 долара. За све који немају толико дубок џеп, постоји алтернатива. За „само“ 75.000 долара моћи ће да се купи карта за вожњу балоном који ће посаду одвести на руб свемира.

Први балони ће полетети 2016. године са одредишта у Новом Мексику. За балон напуњен хелијумом биће причвршћена посебна капсула која ће моћи да прими до шест путника и два члана посаде.

Уз помоћ балона, она ће се попети на висину од 30 километара. Током два сата, колико може да се задржи у свемиру, путници ће кроз прозоре моћи да уживају у погледу, попију пиће из бара и фотографишу се.

Путници у капсули неће имати прилику да осете бестежинско стање, али ће моћи да га осете приликом повратка на Земљу, када се капсула одвоји од балона.

Након одвајања, капсула ће слетети као једрилица. Читаво путовање ће трајати од пет до шест сати.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво