Читај ми!

Предебели за борбу

Британска војска ужива репутацију да је ефикасна, али најновији подаци показују да су њихови војници почели да се опуштају пошто је утврђено да хиљаде њих имају прекомерну тежину!

Више од 32.000 британских војника, у неком тренутку у протекле три године, није прошло основни тест физичке кондиције, док је за 22.000 установљено да имају прекомерну тежину и ризик од здравствених проблема, показују подаци британског Министарства одбране, пренео је АФП.

Према подацима које је објавио Сандеј тајмс, 29.600 мушкараца и 2.819 жена није положило тест кондиције у периоду од априла 2011. до марта ове године.

„Ти бројеви представљају 11 одсто војника који су се у том тренутку налазили у војсци, а многи од њих су накнадно, ипак, положили тај тест“, наводи се у саопштењу Министарства.

Сви припадници британске војске два пута годишње морају да пролазе тест физичке спремности.

Уколико не положе, дужни су да раде тест поново у року од седам дана. Уколико више пута у низу не буду успешни, прети им опасност да буду отпуштени. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво