Читај ми!

Након е-цигарете, електронски џоинт

Холанђани су, по узору на електронске цигарете, направили електронски џоинт. "E-Njoint" је легалан, јер не садржи психоактивну супстанцу ТХЦ, дуван ни никотин. Кошта девет евра, а производи се у шест воћних укуса.

Компанија "E-Njoint BV" из Холандије развила je и произвела први електронски џоинт на свету.

Према писању миланског листа Коријере дела сера, реч је о једнократном производу намењеном журкама, музичким дешавањима, баровима, клубовима и другим сличним окупљањима.

Тренутно се производи 10.000 једнократних електронских џоинтова дневно који се могу купити широм Холандије на киосцима и продавницама дувана, а ускоро и у остатку Европе.

Сличан правом џоинту по дизајну, "E-Njoint" је потпуно легалан, јер не садржи психоактивну супстанцу ТХЦ, нити дуван, као ни никотин.

Продаје се по цени од девет евра, а производи се у шест различитих воћних мириса.

Фирма "E-Njoint BV" планира да у будућности произведе и прави електронски џоинт који ће корисник моћи да пуни течним канабисом.

У преговорима је и са израелском компанијом „Тикун олам“, која се бави узгојем терапеутског канабиса, како би електронски џоинт постао медицинско помагало, намењено пацијентима у терминалној фази болести.

„Холандија је позната у свету као толерантна и либерална земља у погледу лаких дрога, а увођење овог новог производа представља јасну поруку - Све је океј док не сметате и не угрожавате друге и остајете у оквиру законски прописаних оквира“, рекао је генерални директор холандске компаније „Мено контант“.

„Ово је сан сваког произвођача. Продаја се одвија брзином светлости и без нарочите рекламе. А нико не треба да брине, јер оно што ми радимо није криминал“, закључио је директор „Мено контанта“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво