Читај ми!

Меркелова трудна, Обама и Путин играју шах

Чији ће лик бити утиснут на новчић независне Шкотске и како ће изгледати британска застава након отцепљења Едингурга. „Гугл“ нуди јединствен телевизијски програм за веверице, а Ангела Меркел је трудна. Путин и Обама решавају несугласице партијом шаха! Тако би укратко изгледале данашње вести. Апри-ли-ли-ли!

Медији и људи широм света активно су се укључили у традиционално збијање шала на 1. април.

Британски Телеграф је јутрос објавио како ће изгледати новчић нове шкотске фунте са ликом премијера Алекса Салмонда.

Казахстански фудбалски клуб Каират Алмати саопштио је данас на свом званичном сајту да тренер Лучано Спалети стиже на клупу. То је, наводно, део плана да клуб следеће сезоне избори пласман у четвртфинале Лиге Европа.

Гардијан наводи да су шкотске власти већ припремиле закон којим ће, након проглашавања независности, се Шкотска придружити остатку света и да ће њени возачи возити десном страном.

Шала и на рачун фризуре Ким Џонг Уна. Уколико желе да наступају у Северној Кореји, момци из групе "One Direction" мораће да се ошишају као и владар те земље, наводи Мирор.

Ај-Ти-Ви преноси вест да су на једној фарми у Сафолку кокошке изглегле коцкаста јаја.

Са друге стране, Индипендент „упозорава“ да се у Уједињеним нацијама припремају планови и праве нацрти за контролу ситуације у случају да Шкоти гласају „за“ оцепљење. Ипак, лист додаје да би слање традиционалних „плавих шлемова“ могло да изазове конфузију због боје.

А ево и нове британске заставе уколико се Шкотска оцепи. Дејли мејл тврди како је имао увид у тајна владина документа и да је у њима усаглашен изглед нове заставе.

„Гугл" се придружио светском дану шале. Прво је објавио да „Кромкаст“ најављује „нову еру у забавном програму за веверице“.

Нешто касније интернет претраживач објавио је и да има неколико слободних радних места и нови положај у фирми - господар покемона.

Немачки Франкфуртер Рундшау пренео је, као првоаприлску шалу, вест да је канцеларка Ангела Меркел трудна, пошто је кинески председник Си Ђинпинг, који борави у посети, похвалио њен мирис речима: „Тако је лепо и моја жена мирисала када је била трудна“.

Да није реч о првоаприлској шали, јавност у Немачкој остала би шокирана вешћу коју је пренео Билд, а у којој се наводи да је селектор фудбалске репрезентације позвао у тим Лотара Матеуса.

 На сајту Метро осванула је вест да британска влада планира да забрани „селфије“.

Руско министарство спољних послова придружило се у првоаприлским шалама. Прво саопштење на Фејсбук страници јутрос било је: „Честитамо вам свима 1. април. Нема више шала (смешак)“.

Сајт Чесвајбс објавио је вест да ће, после неуспелих разговора високих званичника Русије и САД, председници две земље разрешити ситуацију партијом шаха. Меч ће се одиграти крајем месеца на непознатој локацији. „Резултат партије ће директно утицати на будућу стратегију САД у свету“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се