Читај ми!

Насмејте се, славите Дан шале!

Смех је, кажу, лековит, а ми се премало шалимо и смејемо. Зато бар данас, на светски Дан шале, насмејте некога или се нашалите! И спремите се да са осмехом прихватите разноразне смицалице.

Дан шале, који се широм планете обележава 1. априла, резервисан је да једни другима правимо безопасне смицалице. Тада се објављују и лажне вести, зато не верујте да је истина све што данас чујете.

Тада се трудимо да смислимо што оригиналнију шалу, како бисмо преварили људе око нас и улепшали им дан осмехом.

Да ли ћете некоме засолити кафу, или му саопштити да му је тикет „прошао на кладионици“, „одсећи“ другарици прамен косе, сестри монтирати ужасну завесу за купатило...

Све је дозвољено, али првоаприлска шала ипак не треба да „патосира“ жртву. Не заборавите да кажете на крају „Априли-ли-ли“.

У неким земљама, попут Велике Британије, Аустралије и Јужноафричке Републике, подвале се праве само до поднева, а онај ко их направи после подне назива се априлском будалом (April Fool).

У Србији и многим другим земљама људи се шале током целог дана, зато будите на опрезу до поноћи!  

Британски Би-Би-Си први је почео с масовним проваприлским шалама. Тај сервис је 1957. године објавио репортажу о једној породици у Швајцарској која узгаја стабла на којима расту шпагете.

Приказана је жена која бере шпагете с дрвета. После тога, многи гледаоци су звали Би-Би-Си да се распитају где могу да купе таква стабла.

Орсон Велс је 1938. године радио-драмом Рат светова изазвао масовну панику у САД зато што су слушаоци поверовали да су свет стварно напали ванземаљци. Американци се нису смирили ни након низа упозорења да је реч о искључиво о фикцији и радио-драми.  

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара