Читај ми!

У Шведској откривен „пацовсаурус“!

Мачка није смела да му приђе! Бежала је у други крај стана, али је зато породица из шведског града Солне имала блиски сусрет са џиновским пацовом, дугачким чак 40 центиметара не рачунајући реп.

„Пацов из пакла“, како су га крстили медији, први пут се појавио у кухињи шведске породице пре неколико недеља, када је домаћа мачка одједном престала да одлази у тај део куће.

„Мислили смо да је у питању мали миш, али смо касније схватили да је нешто много веће јер је превише буке правио“, каже домаћица куће, Сигне.

Њени најгори страхови су се обистинили неколико дана касније када је празнила ђубре и видела га у канти како једе отпатке.

„Био је у канти. Огроман. Скаменила сам се, јер нисам знала да пацов може толико да нарасте“, присећа се Сигне, додајући кроз смех да је као у филму скочила на сто и почела да вришти.

Њен муж Ерик је тих дана био на путу, а када га је жена звала мислио је да преувеличава.

„Када ме је звала, рекао сам јој да се смири и да ћу ускоро бити кући, али је пацов дотад прешао на кухињски сто и појео све што је на њему било“, објашњава Ерик.

Пацов се сутрадан „одомаћио“ испод кухињског стола. Прогризао је и цеви за воду којима је машина за прање судова била повезана и направио мању поплаву.

Када се Ерик вратио кући и видео о чему се ради одмах је звао дератизера, који је дошао са три тешке замке. Пацов се врло брзо ухватио, али није одмах угинуо, већ је побегао иза судопере.

После неког времена Ерик га је пронашао мртвог и измерио. Био је дугачак чак 39,5 центиметара... без репа!

Дератизер је касније утврдио да је пацов ушао у стан из подрума одакле је прогризао дрвене у цементне зидове.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се