Читај ми!

„Манекен пис“ у опанцима

Симбол Брисела, чувена статуа дечака „Манекен Пис“, обучен је у част Дана државности Србије у традиционалну српску народну ношњу. Испред фонтане су служене шљивовица, гибаница и погача.

Поводом Дана државности Србије, чувена статуа дечака у белгијској престоници, „Манекен пис“, обучена је у српску националну ношњу. На тргу испред фонтане, дипломатама, званичницима града Брисела, Србима који живе у Белгији и туристима служени су српска шљивовица, гибаница и погача, преноси агенција Бета.

Ово већ традиционално обележавање Дана државности Србије, организовали су Амбасада Србије у Белгији и „Ред пријатеља 'Манекен писа'“, чији је представник Марта Кукеленберг рекла да је срећна што је приређена свечаност и што се чува и поштује деценијско братимљење бриселске четврти Ило сакре и београдске Скадарлије.

Амбасадорка Србије у Белгији Весна Арсић поздравила је чињеницу да се четврту годину на српски национални празник одржава мала свечаност и „Манекен пис“ облачи у шумадијску ношњу, коју је поклонила Србија.

Поводом државног празника Србије синоћ су шеф Мисије Србије при Европској унији, амбасадор Душко Лопандић, и амбасадорка Србије у Белгији Весна Арсић приредили пријем којем је присуствовао велики број званичника ЕУ, НАТО, Белгије, дипломате, као и угледне личности белгијског јавног живота и грађани Србије који живе и раде у Белгији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара