Читај ми!

Још једном Маријусу се црно пише?!

Невероватно, али истинито – жирафама по имену Маријус се ових дана не пише добро у Данској. Врт из града Видебека је добио новог, генетски високо рангираног мужјака, па им „стари“ Маријус не треба и вероватно ће га успавати!

Само неколико дана пошто је Зоолошки врт у Копенхагену изазвао згражање света када је успавао здраву жирафу Маријус, други дански зоо врт каже да ће можда успавати жирафу истог имена.

Зоолошки врт „Јиландс“, који се налази близу града Хернинг, данас је објавио да ће можда убити једну од жирафа, мужјака који се такође зове Маријус, због тога што није подобан за размножавање због својих гена, јавља АФП.

„Не можемо га задржати ако добијемо женку зато што бисмо онда имали два мужјака који би се међусобно тукли“, изјавила је чуварка зоо-врта Јани Лејтвед Поулсен.

Седмогодишњи Маријус је здрав, али узгајивачима није приоритетан зато што су његови гени већ заступљени у Европском програму угрожених врста коме се тај зоолошки врт придружио пре нешто више од годину дана.

Зоо-врт је у априлу добио чистокрвног мужјака који Европски програм угрожених врста сматра приоритетнијим.

„Добили смо једног мужјака жирафе који је генетски високо рангиран и сада зависи од координатора за узгој када ће имати другу расну жирафу за нас“, рекла је Лејтвед Поулсен.

Ако европска организација не може да пронађе Маријусу нови дом, зоолошки врт Јиландс ће га успавати, рекла је она.

Научни директор зоо-врта у Копенхагену добио је претње смрћу након што је 18-месечна жирафа Маријус успавана упркос петицији за његово спасавање коју је преко интернета потписало 20 хиљада људи.

Након што је успавана, жирафа је одрана и распорена пред посетиоцима међу којима је било много деце.

Зоолошки врт у Копенхагену је рекао да нема другог избора осим да спречи одрастање жирафе зато што према правилима Европског удружења зоо-вртова и акваријума треба избегавати размножавање жирафа које су сродници.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара