Читај ми!

Вратило се „одбегло“ језеро код Кључа!

Као што је пре три месеца „преко ноћи“ мистериозно нестало, језеро у Саници код Кључа се исто необјашњиво поново појавило! Мештани се надају да је ширење провалије, која прети да прогута оближње куће, заустављено.

Провалија у Горњој Саници, у општини Кључ у Босни и Херцеговини, у протеклих неколико дана напунила се водом, па се тако на том месту поново формирало језеро.

Мештани који живе у непосредној близини зачуђени су овом појавом, јер је језеро пре нешто више од три месеца једноставно нестало, а за њим је остала огромна рупа, која се услед одроњавања земље непрестано ширила.

У међувремену мештани су уклонили неколико помоћних објеката који су се налазили у близини, јер је претило њихово урушавање.

„Природа не престаје да нас изненађује, јер се за свега неколико дана поново формирало језеро. Надамо се да ће тиме престати ширење провалије како бисмо коначно могли мирно да спавамо“, рекао је мештанин Хамдија Мешановић, а пренели бањалучки медији.

У протеклом периоду, напомиње Мешановић, ово место посећивали су геолози из Сарајева, који су објаснили да су узрок свему тектонска померања дубоко испод површине.

„Само су нам рекли да се на том месту, у унутрашњости, налазе велики раседи, те да се не може предвидети шта ће бити у будућности. Рекли су да је из тих разлога неизвесно улагати у било каква санирања, с обзиром на то да су потребна огромна средства. Ево, сад се надамо да је проблем решен сам од себе“, објаснио је Мешановић, нагласивши да је ширење провалије угрозило оближње куће.

Према његовим речима, „абез“, како су мештани назвали овај природни феномен, у протеклом периоду постао је права туристичка атракција, јер је велики број људи долазио да то чудо види.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво