Читај ми!

„Бигмек“ стигао у Вијетнам!

Амерички гигант брзе хране „Мекдоналдс“ данас је отворио свој први ресторан у Вијетнаму. Неколико стотина људи чекало је у Хо Ши Мину да проба „бигмек“ или нешто друго са менија чувеног у целом свету.

Четири деценије после краја Вијетнамског рата, амерички гигант брзе хране „Мекдоналдс“ данас је отворио свој први ресторан у Вијетнаму, у нади да ће све бројнија средња класа у тој комунистичкој земљи заволети чувени хамбургер „бигмек“.

Неколико стотина људи чекало је отварање ресторана у Хо Ши Мину, привредној престоници и највећем граду земље.

Многи користе прилику да сликају ентеријер ресторана, којих има више од 350.000 у свету.

„Модерно је ићи у 'Мекдоналдс' у Вијетнаму, док је у САД то обичан ресторан“, рекао је један Вијетнамац који је боравио у САД.

Иако има једнопартијски режим, та азијска држава се отворила према тржишној економији од привредних реформи покренутих деведесетих година.

Привредни раст је износио од пет до шест одсто у последњих десет година, а просечан годишњи лични доходак премашио је 1.100 евра.

Долазак „Мекдоналдса“ у Вијетнам за запад представља „снажан симбол“, пошто се у тој земљи увек помиње Вијетнамски рат.

Многе америчке марке попут „кока-коле“, биле су присутне у Вијетнаму после рата који се завршио 1975. године уједињењем земље.

Међутим, неке америчке фирме су напустиле јужни део Вијетнама после одласка трупа САД и уједињења.

Сада се главни ланци брзе хране надају да ће, будући да животни стандард расте, у потпуности освојити тамошње потрошаче.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво