Читај ми!

Нико не жели пса са два носа?!

Снафлса, мешанца немачког и белгијског овчара, већ месецима у азилу у Глазгову заобилазе потенцијални власници, јер их одбија несвакидашња аномалија на његовој њушци – има „два носа“ која може засебно да помера!

Његово име је Снафлс и све што жели у животу је да га неко узме из "Dog's Trust" азила за псе у Глазгову и пружи му нови, прави дом, пун љубави.

Међутим, то се не дешава већ месецима – људи обично окрећу „нос“ од њега, јер он има два!

Мешанца немачког и белгијског овчара је овом центру предао локални шинтер.

Особље се дивно стара о њему, али због ретког конгениталног дефекта већ почиње да сумња да ће се Снафлс икада усрећити у некој породици.

„Уместо спојених ноздрва, има неку врсту расцепљења. Тај дефект на њушци му даје изглед два носа, посебно што сваку ноздрву може да помера засебно!“, објашњава ветеринарка Анђела Мекалистер.

„То је аномалија какву нисам видела у својој 20-годишњој каријери“, додаје Мекалистерова.

С обзиром на то да је већина паса који су живели око њега нашла ново уточиште, Снафлс се више од месец и по дана, колико је у склоништу, труди да привуче пажњу... на други, позитиван начин!

Има само четири месеца, а већ је променио четири дома. Баш нема среће. Нико га неће!

„Доводили су нам и прихватали смо на стотине паса свих могућих облика и величина, али никада нисам видела нешто попут Снафлса“, истиче управница азила Сандра Лотон.

„Штета што овај мужјачић предивне нарави не може да нађе дом само зато што мисле да је ружан. Толико је осећајан, живахан и забаван 'дечачић' који обожава особље које се стара о њему. Потребна му је активна породица, а могао би да живи и са другим псима.“

„Можда заиста није имао среће са лепотом попут Леси, али има златно срце и тврдим да је један од оних паса какве не можете наћи у неколико милиона“, рекла је на крају управница.