Читај ми!

Из московских паркова нестају веверице!

Невероватан бизнис се развио у руској престоници – људи лове веверице по парковима како би их продавали као кућне љубимце, по цени од 144 долара. Градске власти приморане да појачају полицијске патроле у критичним зонама.

Градске власти Москве упозориле су данас да је све мање веверица у московским парковима, због све чешћих крађа тих животиња.

Власти су навеле да су почеле да примају велики број пријава за крађу веверица из паркова у престоници, због чега су 31. јануара донеле уредбу о јачим безбедносним мерама на зеленим површинама у Москви.

Како је данас објаснио градски званичник за еколошку контролу Москве Алексеј Горелов, бројније полицијске патроле бити упућене у паркове како би одвратиле ловокрадице.

За крађу веверица из градских паркова може бити одређена казна до 20.000 рубаља (573 долара).

„Казна би требало да буде 500.000 рубаља за ову врсту прекршаја“, сматра Александра Мишенко, пензионерка која редовно долази у паркове да их храни.

Веверице су се нашле на мети ловокрадица првенствено како би биле продате као кућни љубимци. У Русији се те животиње продају по цени од 5.000 рубљи (144 долара).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије