Читај ми!

Амстердам добија Музеј проституције

Музеј под називом „Тајне црвених фењера“ биће сутра отворен у Амстердаму. Смештен је у бившој јавној кући, а посетиоцима ће добродошлицу пожелети холограм проститутке. Експонати покушавају да одреде место лепотица ноћи у друштву, а кратак филм пружа увид у рад макроа.

Активности голишавих лепотица чувеног кварта „црвених фењера“ у Амстердаму тема су малог, едукативног музеја који ће сутра бити отворен у овом холандском граду.

Музеј под називом „Тајне црвених фењера“ намењен је онима који желе да сазнају више о томе како се најстарије занимање на свету обавља, а да притом не морају да потраже услуге проститутки, рекао је организатор поставке Мелхер де Винд, преноси АП.

Као што сам садржај намеће, музеј је смештен у бившој јавној кући, једној од типично уских амстердамских зграда.

У музеј се улази пролазећи поред холограма проститутке која жели добродошлицу. Експонати покушавају да одреде место лепотица ноћи у друштву, а кратак филм упознаје посетиоце са људима који раде са њима.

Амстердамске проститутке изнајмљују излоге на пола дана, обично раде смене од по 11 сати, шест дана у недељи.

Већи део времена проводе чекајући на клијенте. У слободно време посећују фризерске салоне, уређују нокте и купују одећу.

Идеја покретача музеја била је да се документује историја проституције у Амстердаму, почев од 16. века, када је овај лучки град био центар трговине зачинима, преко Наполеонових ратова, када су проститутке биле први пут приморане на редовне лекарске прегледе како би се спречило ширење венеричних болести међу војницима, до данашњих дана.

Посебна пажња дата је периоду од 2000. године када је проституција постала легална активност на целој територији Холандије.

Од тада, град покушава - многи тврде с успехом - да искорени подводаче и трговину људима.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара