Читај ми!

Овде је милина радити...

Одавно је познато да на ефикасност у послу у великој мери утиче расположење запослених. Баш због тога, многе компаније у последњих 20 година много улажу у радни простор, како би се запослени што боље осећали.

Све више компанија схвата важност уређења радног простора. Сада је најважније да запосленима буде пријатно и да на располагању имају све што им је потребно, преноси Си-Ен-Ен.

Дизајнер „Гугловог“ седишта у Лондону Ли Пенсон каже да, уколико нека компанија жели да јој тим буде успешан, радни простор мора да прилагоди људима и њиховим потребама.

Свен Ехман, креативни директор једног часописа са уређење интеријера, наводи да компаније полажу све више пажње на стварање одговарајућег окружења, јер им од тога зависи пословни успех.

„Инвестирање у радни простор омогућава већу зараду“, објашњава Ехман.

Тако се у седишту „Гугла“ у Лондону изглед просторија стално мења. Поред пријатних соба за састанке, ту су и кафетерија, библиотека, врт на крову зграде и собе за разоноду.

Управа магазина „Монокл“ такође је на време схватила да су здраво радно окружење и ентеријер прилагођен запосленима - формула успеха. Осим тога, увели су и одређена правила, мир и ред; нема јела за радним столом.

„Амазон“ је најавио изградњу сферног седишта у Сијетлу, по узору на стакленик. Циљ је да се створи радно место прилагођено запосленима, како би могли, у природном окружењу, и да раде и да се друже.