Читај ми!

Како је преживео 13 месеци плутања океаном?!

Ношен струјама више од годину дана, Хосе Иван напокон је на копну! Бродоломник је спас нашао на коралном острву, 13.000 километара удаљеном од Мексика! Преживео је, неким чудом, хранећи се корњачама, птицама и рибом.

 Све магазинске вести можете пронаћи и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

Вест о рибару који је преживео бродолом да би после 13 месеци плутања Тихим океаном спас нашао на острву Ебону, и даље је ударна вест светских медија.

Пронашла су га двојица рибара, а реч је о Мексиканцу Хосеу, који се са другом, напустивши Мексико, запутио ка Салвадору, али је мотор на чамцу отказао и они су остали насред океана без залиха воде и опреме за риболов.

После неколико месеци, Хосеов сапутник је преминуо, а он је ношен струјама, после више од годину дана, спас нашао на коралном острву, безмало 13.000 километара удаљеном од Мексика!

Преживео је хранећи се корњачама, птицама и рибом. Док није ојачао о њему су бринули острвљани, а онда је пребачен у Мајуро, главни град Маршалских острва.

За бродоломника, који се представио као Хосе Иван, утврђено је да се зове Хосе Салвадор Албаренго. Рибар је који највише лови ајкуле. У Мексику је, пре бродолома живео 15 година, а рођен је у Салвадору.  

Пошто аеродром на острву Ебон није у функцији, Хосе је опет морао у чамац да би стигао до Мајура.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара