Читај ми!

Путин, леопарди и екологија Сочија

Изградњом путева и објеката за ЗОИ у Сочију еколошка ситуација у региону није се погоршала већ побољшала! Руски председник Владимир Путин истиче пример персијског леопарда, угрожене врсте чија је обнова популације договорена због одржавања Олимпијских игара.

Зимске олимпијске игре у Сочију представљају добру могућност да се еколошка ситуација у региону побољша, рекао је руски председник Владимир Путин.

„Сматрамо да је са нашим Олимпијским играма повезано и обнављање дела изгубљене природе“, рекао је Путин, додајући да се у тој области Русије еколошка ситуација, према неким оценама, поправила и до четири пута.

Приликом обиласка Центра за узгајање и бригу о персијским леопардима, који се сматрају угроженом врстом, руски председник је у Националном парку „Сочи“ истакао да је у оквиру изградње нових путева повећан проток саобраћаја и ликвидирани отпади.

„Постоје питања која се увек појављују при градњи оваквог капацитета, али у целини, ситуација се није погоршала, већ побољшала“, открива руски председник.

Према његовим речима, сви, у последње време изграђени путеви и магистрале, „предмет су заједничког поноса“, пренела је агенција РИА Новости.

Истичући да у свету нигде не постоји слично узгајалиште, Путин је рекао да је због одржавања Олимпијских игара договорено да се обнавља популација персијског леопарда, врсте дивљих мачака које су ловокрадице практично истребиле.

Председник Русије је Центар посетио заједно са представницима Међународног олимпијског комитета и новинарима, при чему су обишли кавез у којем се налазио један од четири леопарда који живе у Центру.

Функционере МОК-а Томаса Бака и Жан-Клода Килија Путин је довезао теренским возилом „нива“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара