Читај ми!

Епилог скидања у суду: Разрешење дужности

Због наношења штете угледу судијске функције вежбањем без одеће у просторијама суда, Е.Б, судија Врховног суда Федерације Босне и Херцеговине, разрешена је дужности.

Судија Врховног суда Федерације Босне и Херцеговине Е.Б. првостепеном одлуком Дисциплинске комисије за судије Високог судског и тужилачког савета разрешена је дужности након што је наочиглед грађана и запослених у сарајевској општини Центар гола вежбала у својој канцеларији у Палати правде, пише Дневни аваз.

Дужности је разрешена пресудом донетом 27. јануара, након што је установљено да је починила дисциплинске прекршаје „понашање у суду и ван суда које штети угледу судијске функције“ и „понашање које представља кршење службене дужности, која доводи у питање поверење јавности у кредибилитет судија“.

У одлуци Комисије наведено је да је 16. маја, у јутарњим сатима, у својој канцеларији на првом спрату зграде у којој је смештен Врховни суд Федерације БиХ, након што се скинула на канцеларијском столу, смештеном недалеко од прозора, у лежећем положају и изложена погледима појединих особа из зграде оштине Центар „непримерено носиоцу судијске функција, изводила вежбе“.

Поједине особе из општине то су посматрале и сликале, након чега су фотографије објављене у Авазу.

У образложењу одлуке наведено је да је судија била изложена и погледима грађана с улице и тролејбуске станице.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара