Читај ми!

Љубав је к'о виц о златној рибици...

Три жеље је сасвим довољно! У љубави не треба желети све, јер обично остајемо без ичега, тврди професор Таширо који је развио теорију о новом приступу тражењу партнера.

У љубави је потребно имати само три жеље, јер је тако, статистички, лакше доћи до партнера, тврди Тај Таширо, професор Универзитета у Мериленду.

Као и Аладин, треба издвојити три најважнија атрибута које идеална особа мора да има.

На пример да буде лепа, интелигентна и забавна, али не може се тражити и да буде богата, јер постоји велика вероватноћа да такву особу нећемо никада наћи.

Амерички стручњак сматра да је наш приступ идеалној особи погрешан и апелује на самце да се у потрази за вољеном особом усредсреде на оно најважније.

У својој књизи „Наука о вечној срећи“ (The Science of Happily Ever After), он објашњава да „традиционални приступ води ка томе да уместо врапца у руци, пожелимо голуба на грани“, преноси Њујорк пост.

„Хоћемо све, а остајемо без ичега“, каже Таширо, истачући да је неопходно променити начин на који себи тражимо партнера.

Основно, по њему, је да се не „разбацујемо са жељама“. Довољно је издвојити три жеље, тј. карактеристике које бисмо волели да нађемо код другог.

Упитан којим квалитетима треба дати предност, Таширо каже да то свакако нису ни лепота, ни богатство јер они нису гаранција за срећу у љубави.

Боље је, сматра он, пожелети „симпатичну“, „добру“ особу са „смислом за хумор“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара