Читај ми!

Мучитељу мачета прете две године затвора

Младом Французу који је мучио маче, све то снимио и окачио на свој Фејсбук профил, прети двогодишња затворска казна и новчана до 30.000 евра. Полиција покушава да установи ко га је снимао. Пред судом организоване и демонстрације.

Младић оптужен што је мучио мачку, а затим видео-снимак објавио на Фејсбуку, изведен је пред суд у Марсељу због злостављања животиња и прете му затвор и новчана казна, саопштили су данас званичници.

Уколико буде осуђен, младићу старом 24 године прети казна до две године затвора и новчана казна од 30.000 евра.

Француска организација за заштиту животиња СПА организовала је демонстрације испред зграде у којој се одвија суђење, захтевајући још оштрије кажњавање.

Марсељска канцеларија СПА саопштила је да маче по имену Оскар, које је мучитељ нашао на улици пошто је побегло од власника, а затим га бацао увис, има сломљену ногу и повреде стомака.

Фондација „Брижит Бардо“ која се исто бави заштитом животиња, такође је поднела тужбу против мучитеља с видео-снимка, а полиција настоји да установи ко га је снимао.

Портпарол фондације рекао је да је снимак начињен 21. јануара, потом је наложено његово скидање са Фејсбука, а починилац је ухапшен прошлог петка.

„Све више и више људи снимају себе како чине такве ствари и онда то каче на интернет. У овом случају, чињеница да је то окачио на свој Фејсбук профил са личним подацима, учинила је да је полицији било веома лако да га нађе“, рекао је портпарол.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара