Читај ми!

Попајево магично село

Као да Малта није лепа сама по себи, на њеном северозападу може да се нађе бајковито село Свитхејвен, направљено 1979. године за потребе филма о Попају, популарном стрипском јунаку.

Када су „Волт Дизни“ и „Парамаунт“ одлучили да направе играни филм о популарном Попају, продукциони тим изабрао је мали залив на северозападу Малте за локацију снимања.

Ту је смештено измишљено село Свихејвен (Sweethaven), које је изграђено 1979. године.

На његовој градњи је седам месеци, даноноћно радило 165 радника са задатком да га направи што веродостојнијег визији коју је у стрипу описао његов творац Елзи Сегар.

И стварно, месташце изгледа баш као да је изашло из неке бајке - потпуно магично.

Од неколико стотина дебала и хиљада даски направљено је 19 аутентичних дрвених грађевина.

О величини пројекта довољно говори и да је око малог залива направљен велики насип како би заштитио филмску екипу од понекад бурног мора и налета плиме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара