Читај ми!

Небодер сравнили са земљом!

Експерти за демолирање безмало тоном експлозива, пред 30.000 људи на безбедном одстојању, претворило је франкфуртски небодер висок 116 метара у облак дима и гомилу шута.

Пред око 30.000 посматрача, у немачкој финансијској престоници Франкфурту данас је помоћу експлозива са земљом сравњен 116 метара висок солитер.

Грађевина, седиште једног универзитета, подигнута је 1972. године, а уништена јутрос помоћу 950 килограма експлозива, пренела је агенција АП.

Универзитет је прошле године пресељен у нови комплекс. Облакодер је првобитно требало да буде рушен постепено, али су власти одлучиле да га разнесу експлозивом, јер су се становници околних зграда бунили да су радови прегласни и да предуго трају.

Пре акције рушења, из безбедносних разлога, око облакодера је ограђен простор од 250 метара, а затворене су и неке околне улице.

На том месту планирана је изградња две нове зграде.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се