Читај ми!

Мадуро се обрачунава с теленовелама

Суочен са притиском јавности због изузетно високе стопе криминала, председник Венецуеле објавио је рат теленовелама! Николас Мадуро критиковао је раније видео-игре и филм „Спајдермен“. Сада оптужује ТВ сапунице за ширење „антивредности“ међу младима, јер се у њима „славе насиље, оружје и дрога“.

Председник Венецуеле Николас Мадуро одлучио је да крене у борбу против теленовела, јер их сматра главним кривцима за пораст криминала и насиља у земљи.

Мадуро оптужује телевизијске сапунице за ширење „антивредности“ међу младима, јер се у њима, како сматра, славе насиље, оружје и дрога, пренела је агенција АП.

Председник ове латиноамеричке земље, прошле године, критиковао је и насилне видео-игре и холивудски филм Спајдермен.

Мадуро је највећег емитера у земљи, „Веневисион“, оптужио за профитирање од насиља, тиме што слави злочин у једној од својих теленовела, која је тренутно приказује, а у којој главна јунакиња трује своју мајку да би сакрила очинство свог сина.

Један од стваралаца неколико сапунских опера Алберто Барера Тиска рекао је да телевизија само рефлектује алармантан ниво насиља у друштву и да Мадуро треба да се окрене узроцима криминала уместо што жели да уведе ограничења за теленовеле.

Потпредседник Венецуеле Хорхе Ареаса одржао је синоћ састанак са телевизијским емитерима и оператерима с намером да преиспита садржај програма током ударних термина, упозоравајући да би они могли да буду у супротности са законом из 2004. године о „друштвено одговорном“ програму.

Две стране требало би да у року од недељу дана израде нацрт споразума у вези са договореним обавезама емитера.

Нејасно је, засад, да ли ће Влада предузети мере за ограничавање програма или ће наметнути строжа правила за серије, које су врло популарне широм Латинске Америке.

Аналитичари сматрају да таква политика пооштравања не би смањила високу стопу убистава у Венецуели, коју су Уједињене нације ставиле на пето место у свету по броју убистава.

Притисак на Владу да крене у обрачун с криминалом у земљи појачан је овог месеца, после убиства бивше мис Венецуеле Монике Спеар и њеног бившег мужа наочиглед њихове петогодишње ћерке. То двоструко убиство шокирало је све, иако је земља дубоко огрезла у крвопролића.

Према истраживањима јавног мнења, највећа брига међу гласачима управо су насиље и убиства у земљи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара