Читај ми!

Финску „преплавила“ поља замрзнутих цветова

Невероватан феномен познат као „замрзнуто цвеће“ задивио је кориснике друштвених мрежа. Наиме, поља у неким деловима Финске изгледају као да су испуњена прелепим белим цветовима, али у питању је природно чудо.

У неким деловима Финске поља изгледају као да су испуњена прелепим белим цветовима, али у питању је природно чудо.

Фотографије које су освануле на друштвеним мрежама, на први поглед делују као да се јануарско бујање биљака у нашој земљи преселило у ову нордијску земљу. Међутим, ако се боље погледа, јасно је какво је то цвеће.

Финцима је ова појава сасвим уобичајена и позната је као „замрзнуто цвеће“. Феномен се јавља када је корен биљке пун влаге, а није сасвим смрзнут.

Тада се влага преноси до стабљике, замрзава се стварајући слојеве леда.

Слојеви леда формирају осетљиве латице цвета.

„Замрзнуто цвеће“ јавља се у касну јесен или почетком зиме, када у биљкама постоји још мало влаге.

За ову ретку појаву морају да се створе посебни услови, а ови прелепи снимци смрзнутих цветова задивили су кориснике друштвених мрежа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво