Читај ми!

Брдо балеге испред француског парламента

Французи су одувек важили за темпераментне људе. У складу са тим, испред француског парламента изнервирани грађанин изручио је 20 тона коњске балеге, поручивши: „Оланд и читава политичка класа – напоље! Живела Шеста република!“.

Власник једног јахачког центра изручио је из камиона 20 тона коњске балеге испред зграде Националне скупштине у Паризу, у знак протеста против француских власти, због чега је мобилисан велики број полицијских возила и заустављен саобраћај, јавили су француски медији.

Бочне стране камиона тешког 39 тона којим је балега довезена биле су облепљене плакатима на којима је писало: „(Француски председник Франсоа) Оланд и читава политичка класа - напоље! Живела Шеста Република!“, преноси француски дневник Фигаро.

„Реч је о изолованој акцији која нема никакве везе ни са једном синдикалном организацијом“, кажу из полиције.

Возач камиона, који је власник јахачког центра у Ену, у источној Француској, одмах је ухапшен.

У тренутку када се, нешто пре 11 сати, одвијала акција истоваривања ђубрива на Ke d'Orsey, франуска агенција Франс прес примила је имејл са поруком: „У овом тренутку један Француз испољава свој бес испред Националне скупштине! Оланд, доста је било! Ово је порука коју је он желео да упути и које ће се председник дуго сећати!“, преноси лист Паризјен.

Јахачки центри протестују већ више од годину дана због повећања ПДВ-а са седам на 20 одсто.

Француски председник Оланд био је принуђен да, у глобалној кризи, од Француза затражи највеће напоре који су икада наметнути тој земљи под Петом Републиком, како би се смањио буџетски дефицит.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара