Читај ми!

Од 1. јануара у САД кафићи с канабисом

После ступања на снагу новог закона 1. јануара, у Колораду ће бити отворено 348 кофи шопова, а у Вашингтону 867 таквих продавница у којима ће људи изнад 21 године моћи ће да купе и до 28 грама марихуане.

Присталице канабиса у САД броје сате пре отварања првих кофи шопова (у духу српског језика: кафића) 1. јануара где ће марихуана моћи да се слободно купује, а то је у америчким државама Вашингтон и Колорадо, где је легализована употреба канабиса.

Многи узгајивачи те биљке очекују велику зараду, док власти очекују новац од пореза те нове трговинске активности коју су легализовали.

Нека удружења већ нуде организована путовања у те две државе. Вашингтон и Колорадо су легализовали употребу канабиса у рекреативне сврхе у новембру, али закон ступа на снагу 1. јануара 2014. године.

„Та новина ће привући многе људе из разних крајева. Знам људе који ће доћи из Тексаса, Аризоне и Јуте“, рекао је Адам Рали, главни набављач канабиса фирме „Бад компани“ (Bud Company).

Рали је рекао да је од новембра добио много писама у којима се траже детаљи закона о легализацији марихуане и како могу да комбинују годишњи одмор и куповину марихуане у те две државе.

Употреба канабиса у медицинске сврхе већ је легализована у 19 америчких држава, а у многим тим државама употреба канабиса у забавне сврхе није сматрана као кривично дело.

Колорадо и Вашингтон су отишли корак даље тако што су успоставили систем у којој локалне власти надгледају узгајивање канабиса, дистрибуцију и маркетинг у кофи шоповима.

Тржиште је велико, очекује се да ће легална продаја канабиса од 1,4 милијарди долара ове године бити 2,34 милијарде наредне 2014. године.

У Колораду, познатом по скијању, биће отворено 348 кофи шопова и моћи ће да се продаје до 28 грама марихуане људима изнад 21 године.

У Вашингтону ће бити отворено 867 таквих продавница.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије