Od Obrenovca do Surčina za "minut-dva"

Protokol o izgradnji mosta na Savi koji će povezivati opštine Obrenovac i Surčin i znatno olakšati saobraćaj na ovom delu puta potpisan je u Skupštini Beograda. Radovi počinju za petnaestak dana.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je na konferenciji za novinare posle potpisivanja Protokola da će za petnaestak dana početi radovi na pristupnim putevima mosta, a čitav projekat - čija je gradnja počela 1994, a obustavljena 1997. godine - biće gotov do kraja 2009. godine.

Naglašavajući da je potrebno 65 minuta da se kolima stigne od Obrenovca do Surčina, Đilas je rekao da će taj put zahvaljujući mostu trajati minut-dva.

"To je regionalni most koji povezuje dva dela Srbije i realizacija tog projekta je moja obaveza prema preminulom gradonačelniku Nenadu Bogdanoviću, kao i stanovnicima Surčina i Obrenovca", kazao je Đilas.

Ukupan budžet projekta za nastavak izgradnje mosta je milijardu i 682 miliona dinara.

Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan obezbediće 300 miliona, a Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda 150 miliona.

Ministarka za NIP Verica Kalanović kazala je da će ove godine biti gotova projektna dokumentacija i izrazila uverenje da će njeno ministarstvo biti "pouzdan partner na projektu".

"Naše je strateško opredeljenje rešavanje započetih projekata u zemlji", dodala je Kalanovićeva.

Nova saobraćajnica će povezivati regionalni put R101 Obrenovac-Ub-Valjevo, magistralni put M19 Beograd-Šabac, most na Savi i regionlni put 267 u Boljevcima.

Saobraćajnica će biti duga 12,5 kilometara, kolovoz širok sedam metara, a sam most sa pristupnim rampama biće dug 1,003 kilometara.

Protokol su u Skupštini grada potpisali gradonačelnik Đilas, ministri Verica Kalanović i Milutin Mrkonjić, direktor Direkcije Boris Ranković, vršilac dužnosti direktora Beogradskih elektrana Zoran Predić i predsednici opština Surčin i Obrenovac Vojislav Janošević i Željko Jovetić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се