Читај ми!

Тужан крај за Келн и Бохум, Бајер из Леверкузена славио титулу

Утакмице последњег 34. кола Бундеслиге разрешиле су све дилеме и непознанице у једној од најачих фудбалских лига на свету. Келн је убедљиво поражен од Хајденхајма са 4:1 и поново доживео суноврат, а у испадању из лиге придружио ми се Дармштат који је поражен од Борусије са 4:0. Поражен је и Бохум од Вердера са 4:1 али ће бити у прилици да се као трећи клуб са зачеља за опстанак бори у дуелу против трећепласираног тима из Цвајте. Бајер из Леверкузена је са навијачима прославио титулу надигравши Аугзбург са 2:1.

Келн је на гостовању практично за само пола сата остао без икаквих шанси за останак у Бундеслиги. Тим Хајденхајма је већ у 36. минуту водио са 3:0 и до краја меча се само постављало питање са којом разликом ће славити победу.

Хајдехајм је на крају славио са 4:1, а истим резултатом је Вердер надиграо Бохум који је завршио нао трећи тим од краја табеле па ће имати прилику да можда обезбеди опстанак у лиги уколико победи у доигравању.

Убедљиво последњи на табели Дармштат није имао шансе у дуелу са Борусијом која је била убедљива са 4:0, а тим Униона је у драматичној утакмици против Фрајбурга славио са 2:1 и обезбедио опстанак.

Тим из Берлина је промашио чак два пенала да би голом у надокнади времена победио екипу Фрајбурга, која је након овог пораза остала без Европе и на тужан начин се опростила од одлазећег тренера Кристијана Штрајха који је водио тим од 2011. године.

Нови шампион Бајер из Леверкузена завршио је сезону у великом стилу, без иједног пораза. На Бај арени су угостили Аугзбург и славили са 2:1 и прославили освајање титуле. То је била 28. победа у незаборавној сезони, уз шест нерешених резултата за екипу Ћабија Алонса.

После меча популарна Салатара предата је сјајном шпанском тренеру и његовим фудбалерима, а након сликања за шампионским пехаром, играчи су отишли да поздраве навијаче. Капитен и голман Лукас Храдецки симболично је Салатару предао најватренијим фановима на Бај Арени као захвалност за огромну подршку.

понедељак, 03. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије