Читај ми!

„Џипси кингс“ ексклузивно за РТС: Срце и душа – једина мелодија коју разуме цео свет

На Савској променади у Београду код платоа Геозавода – концерт „Џипси кингса". Непосредно пред наступ, чланови чувеног бенда говорили су за РТС, али и одсвирали неке од најпознатијих песама.

„Треба да знате да обожавамо вашу музику, иако је другачија од наше, обожавамо је“, рекао је Андре Реје из светски познатог музичког састава „Џипси кингс“.

Већ сте наступали у Београду, шта знате о нашем граду, култури и музици?

-Волимо Београд, и он нас подсећа на сва лепа места која смо обишли у свету. Једноставно волимо вашу културу, музику и град. Мислим да нас музика повезује. Људи су овде увек насмејани и љубазни.

У Србији, као и у другим земљама, када се помену фламенко и румба, увек се помисли на вашу групу?

-Музика из источних земаља има доста сличности са ромском музиком, као што је наша. Користимо сличне инструменте и зато се разумемо и волимо исту мелодију. Ја на пример обожавам звук трубе. Тај звук постоји и у вашим песмама. чуо сам да је многи познати певаче користе у својој музици. Тако смо и нашли заједнички језик.

Имате ли најдражу песму, или коју највише волите да изводите?

-Ун Амор, Триста пена...

Млади стварају неку нову, своју музику, има ли ту потенцијала за будуће легендарне песме?

-Свакако. Много је талентованих младих људи. Музика са годинама еволуира, као и наша, од „Џипси Кингса“ тако и остали жанрови. Млади морају да наследе све што се ради. Ми се залажемо за промене и новитете и свесни смо да као што се све мења и напредује, мора и музика. У нашој групи имамо новог гитаристу и певача, и увек смо отворени за нове могућности.

Постоји ли рецепт за незаборавне мелодије које разуме цео свет?

-Срце, душа, то је увек прво. Није увек најважнија школа, у реду је ако сте школовани и образовани музички, али да бисте успели, морате да слушате срце. Наступамо заиста свуда у свету, и када публика пева са нама то су нам најважнији тренуци на концертима. Ми смо „Џипсији", и живимо за то.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије