Читај ми!

Хуманитарна трка Бориса из Смедерева до манастира Острог за суграђане Матију и Анђелу

Двадесетшестогодишњи Борис Гујаничић из Смедерева, претрчаће више од 500 километара до манастира Острог, како би прикупио новац за лечење Матије Зотовића и Анђеле Петровић из Смедерева. За овај подухват се припремао више од годину дана, а план је, да до манастира Острог, стигне 12. маја на празник Светог Василија.

Као тринаестогодишњи дечак, Борис је због цисте, остао без већег дела плућног крила. То га, међутим, не спречава да се бави спортом и да помаже болесној деци.

„Верујем да је то један део покретача за све ово што радим, да бих олакшао тим родитељима, јер знам кроз шта је прошла моја породица, и сигурно да је то један од покретача”, каже Борис Гујаничић, из Смедерева. Додаје: „На ове километре и на овај старт сам се одлучио да бих помогао нашим суграђанима, тј трка ће бити хуманитарног карактера, за Матеју Зотовића и Анђелу Петровић, где ћу покушати да продам све своје километре, и омогућим деци бољи живот. Имаћу преко 500 километара, планирам преко 500 хиљада динара да буде, што се тиче моје километраже, али надам се да ће то бити више.”

Циљ је, да за 12 дана, претрчи више од пет стотина километара. За овај подухват се, каже, дуго спремао.

„Преко 20 полу-маратона, 2 маратона и један ултра-маратон, међутим, имам јако пуно километара иза себе, преко 4 хиљаде километара пређених у размаку од годину и четири месеца. Јако пуно одрицања је било, али имао сам један циљ у глави, и то надам се да ћу остварити", истиче Борис Гујаничић.

Борис на пут креће 1. маја у 11 часова. Испред смедеревске Саборне цркве Светог Георгија, одакле започиње трку, стајаће и две кутије за прикупљање помоћи. Може да се помогне и слањем поруке 92 на 2407 за тринаестогодишњу Анђелу и уплатом на жиро рачун за трогодишњег Матију.

Број рачуна: 160-5400101188660-24

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара