Читај ми!

Додик: Самосталност Републике Српске као одговор на резолуцију о Сребреници

Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је да ће Српска, као одговор на резолуцију о Сребреници, спровести мере за остварење самосталности. Додик је рекао да је "елита босанских муслимана" резолуцијом о Сребреници себи дала озбиљан "аутогол".

"Поносан сам на одлучност да спроведемо ове мере по питању самосталности", истакао је Милорад Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Додао је да је елита босанских муслимана резолуцијом о Сребреници себи дала озбиљан "аутогол".

"Елита босанских муслимана је развалила комплетну структуру и деловање међународног сектора у БиХ. Геноцид у Сребреници се није десио, да јесте, не би било потребе да се стално намеће та тема. Судови јесу пресудили, али те осуде се односе на појединце, не на народ", навео је Додик после састанка странака владајуће коалиције у Бањалуци.

Истиче да је на простору Сребренице од 1992. до 1995. године погинуло 4.100 муслимана, а нигде се не помиње између 2.500 и 3.500 Срба који су тамо убијени.

"Геноцид је измишљотина која ће нас раставити. Покушавају да нас приморају да останемо, поред чињенице да нас блате. Од Сребренице желе да направе синоним за геноцид, а и даље се не зна колико заправо има погинулих", рекао је Додик новинарима.

Истакао је да је Република Српска стабилна и способна да се заштити од свих напада.

"Мирна подела је једино решење за све народе у БиХ" 

"Никакви разговори о прихватању тзв. резолуције о Сребреници неће постојати. Мирна подела је једино решење за све народе у БиХ. ЦИК БиХ је узурпирао надлежности које припадају Републици. Изборни закон Српске је у складу са Уставом", навео је Додик.

Истакао је да ће Република Српска поштовати Устав БиХ све док он не буде примењиван против Српске.

"Све што чинимо радићемо политичким средствима, ако је неко изазван у овој ситуацији, ми смо", рекао је Додик.

Он је навео да се, када је реч о резолуцији о Сребреници, ради о етикети коју желе да ставе на нерођену децу и на један народ.

Додик сматра да то није позивање на суживот, већ позив на хитан разлаз и да је закуцан зарђали ексер у сандук који се зове БиХ.

Истакао је да је српски народ научио да нема живота без слободе, за коју се сада боре, као и за будућност Српске.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво