Читај ми!

Председник Вучић примио писмо захвалности председника Кине Си Ђинпинга

Председник Србије Александар Вучић примио је писмо захвалности председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга, саопштила је Служба за сарадњу са медијима Председника. Писмо преносимо у целости.

"Поштовани господине председниче,

Поводом успешног завршетка државне посете Републици Србији, желим у име свих чланова кинеске делегације, као и у моје и име моје супруге, да изразим искрену захвалност Вама и Вашој супрузи госпођи Тамари Вучић, као и влади и народу Србије на топлом и пријатељском пријему, као и пажљивом и промишљеном аранжману.

Под нашим заједничким руководством, кинеско-српско свеобухватно стратешко партнерство свестрано напредује на нови ниво. Наше две земље узајамно чврсто подржавају виталне интересе и значајне бриге, бележе међусобно политичко поверење, солидно унапређење практичне сарадње, као и челично пријатељство које са временом постаје све чвршће, доносећи опипљиве користи народима две земље, дајући снажан импулс сопственој модернизацији и националном подмлађивању.

Током посете, дубоко смо разменили мишљења о билатералним односима и међународним и регионалним питањима од заједничког интереса, те смо постигли низ важних консензуса. Наше две земље су заједно прогласиле изградњу заједнице Кине и Србије са заједничком будућношћу у новој ери, чиме су наши билатерални односи подигнути на нову историјску висину, што ће убризгавати нови снажан подстицај вечном пријатељству, узајамном подржавању и блиској сарадњи Кине и Србије.

Показали сте чврсту посвећеност самосталности и самооснаживању Србије, као и далековидост што се доследно залажете за развој кинеско-спрских пријатељских односа. Ја то високо ценим и спреман сам да са Вама наставим да одржавам стратешке комуникације и редовне контакте.

Под новом ситуацијом, кинеско-српски односи већ стоје на новој и вишој историјској полазној тачки и суочавају се са важним стратешким приликама и широким развојним перспективама. Придајем велики значај развоју кинеско-српских односа, те сам спреман да заједно са Вама улажем напоре да унапређујемо изградњу заједнице Кине и Србије са заједничком будућношћу у новој ери са непрекидним новим резултатима, доприносимо више благостању народима две земље, дајући нови и већи допринос светском миру и напретку, као и изградњи заједнице са заједничком будућношћу за човечанство!

Желим великој Србији просперитет, а народу срећу и благостање!

Желим Вама и Вашој супрузи добро здравље и све најбоље!", наводи се у писму захвалности председника НР Кине Си Ђинпинга.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије