Хрватска упутила протестну ноту Србији због инцидента у Панчеву

Хрватско Министарство спољних и европских послова (МВЕП) упутило је протестну ноту Србији, због, како наводе, напада на четворицу хрватских држављана у близини једног локала у Панчеву.

У саопштењу МВЕП се наводи да су у том ничим изазваном "тешком нападу" нападнута четири држављана Хрватске и два држављана Србије, који су стали у њихову одбрану. Напад се, додају, догодио 13. априла ове године.

"МВЕП изражава најоштрију осуду овог чина, који је према доступним информацијама очито национално и етнички мотивисан", наводи се у саопштењу и додаје да очекују "хитну и јасну јавну осуду тог напада од званичника Републике Србије".

МВЕП тражи да им се хитно доставе све релевантне информације везане за поступање полицијских и правосудних тела Србије у овом конкретном случају, као и примерено кажњавање починилаца.

Нападачи су саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Панчеву због изазивања националне, расне и верске мржње и нетрпељивости, а притвор до 30 дана Виши суд је одредио осумњиченом Ж. М. због постојања посебних околности које указују да би у кратком року могао да понови кривично дело.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво