Читај ми!

Саслушана петорица ухапшених на Врачару, Виши суд им одредио притвор

У Вишем јавном тужилаштву (ВЈТ) у Београду саслушана су петорица осумњичених за припремање кривичног дела Тешког убиства, на штету једног лица, од којих се двојица сумњиче и за друга тешка кривична дела. Виши суд им одредио притвор.

Сви осумњичени, који су ухапшени у петак, на саслушању су се бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану, осим Б. П. који је негирао извршење кривичног дела, саопштило је ВЈТ.

Након саслушања, тужилаштво је судији за претходни поступак Вишег суда у Београду предложило да свим осумњиченима одреди притвор да не би утицали на сведоке, да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду, као и због узнемирења јавности. Виши суд им је одредио притвор у трајању од 30 дана.

Наредбом о спровођењу истраге Н. П. (25) се сумњичи за кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја за које је запрећена казна затвора од две до 12 година, а М. И. (31) за кривично дело Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, за које је запрећена казна затвора од три до 12 година.

Против поменуте двојице осумњичених, као и против Б. П. (31), Ф. К. (30) и С. К. (32) биће предузете доказне радње због постојања основа сумње да су извршили кривично дела Тешко убиство из члана 114 став 2 (припремне радње) Кривичног законика. За ово кривично дело запрећена је казна од једне до пет година затвора.

Сумња се да су ови осумњичени од почетка фебруара до 10. маја 2024. године заједно, са умишљајем, набављали средства за извршење кривичног дела Тешко убиство на штету једног лица, договарали се, планирали и организовали његово извршење.

Ф. К. је, како се сумња, окупио остале осумњичене и доделио им тачно одређене задатке у циљу извршења кривичног дела, са којима су се сви осумњичени сложили.

У том циљу изнајмили су три "штек стана" на Врачару, затим возило у рентакар агенцији, опсервирали су локацију на којој је планирано извршење кривичног дела, а М. И. је био задужен да продајом опојне дроге (кокаин) прибави новчана средства потребна за припрему и организовање кривичног дела.

Набавили су пиштољ марке "Walther Creed" са избрушеним серијским бројем, па су у Великом селу, у њивама иза Дунава 3. маја 2024. године вршили испробавање поменутог пиштоља намењеног за извршење кривичног дела Тешко убиство.

Полицијски службеници су осумњичене спречили у извршењу припреманог кривичног дела 10. маја 2024. године.

Код Н. П. је приликом хапшења пронађен пиштољ марке "Walther Creed" са избрушеним серијским бројем, намењен извршењу кривичног дела. У лежишту пиштоља се налазио један метак, док се у оквиру налазило још 13 метака.

У гаражи породичне куће М. И. пронађено је 73,26 грама опојне дроге кокаин, коју је држао неовлаштено ради продаје, као и вагица за прецизно мерење, саопштило је ВЈТ.

среда, 12. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије