Читај ми!

Канализација се излила у близини вртића и школе у Раковици, директор није могао да обустави наставу

Већ данима су екипе Београдског водовода и канализацие у Улици доктора Миливоја Петровића у Раковици. Канализација се данас слива у близини школе, дома здравља и вртића. Tако је било и јуче.

Низ Улицу доктора Миливоја Петровића у Раковици, у близини ОШ "Никола Тесла", слива се вода, као да је пукла водоводна цев, бар тако изгледа на први поглед. Али није, у питању је загушена канализациона цев.

Када су јуче наставници видели шта се дешава, позвали су директора школе Станислава Стевуљевића, а он "Беоком сервис", да пријави квар. Али, мучила га је још једна брига, како спречити да се појави зараза у школи.

"Деца овде долазе рано у школу. Дошао сам пре њих и видео да квар није отклоњен. Са домаром сам договорио да се постави дезо баријера. Користили смо средства за дезинфекцију која ефикасно уништавају бакциле, јер су деца прелазила, најблаже речено, прљаве воде", каже Стевуљевић.

Директор је чак размишљао и о томе да обустави наставу у првој смени, али одлуку о томе није могао да донесе сам.

"Директор школе доноси одлуку, али не самостално, већ уз сагласност надлежног министарства. Министарство просвете није радило синоћ", наглашава директо ОШ "Никола Тесла".

Екипе Водовда и канализације на терену

Екипе Београдског водовода и канализације два пута су излазиле на терен, али како одгуше један шахт, фекалије се појаве на шахту који се налази изнад.

Док се екипа РТС-а појавила, стигао је и тим Водовода који је опрао улицу, да бар на кратко заустави разношење загађене воде. Још од недеље, 12. маја, екипе су на терену, али проблем није решен.

Зоран Матић директор Сектора канализационе мреже ЈКП "Београдски водовод и канализација" каже да проблем не би требало да буде што су на врху брда изграђене нове зграде.

"Оне нису прикључене на део канализације где је пријављен квар. Проблем је у култури коришћења канализације. Највећи проблем је решен копањем и поправком дефекта на канализацији, а сада ћемо о чему се још накнадно ради па чемо даље реаговати", каже Матић.

Промена навика

Радници Водовода и канализације опет су на терену у Улици доктора Миливоја Петровића.

Ако нису у питању нови прикључци и повећан број корисника, онда сигурно јесу лоше навике грађана, које морају да се мењају.

Влажним марамицама и памучним производима место је у канти за смеће.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије