Магазин Србија на вези

И у новој Влади Републике Србије, ресор дијаспоре припао је досадашњем министру без портфеља Ђорђу Милићевићу и његовом тиму, пред којима су, поред планираних, и нови задаци.

О приоритетима које намеће садашњи тренутак, како везано за сарадњу са Србима у региону, тако и са нашима широм света, у емисији Магазин Србија на вези, говориће министар Милићевић.

Идући у сусрет Видовданским данима дијаспоре, који ће ове године бити одржани у првој половини јула месеца, прве информације везане за овај најзначајнији скуп матице и дијаспоре и Срба у региону, министар Милићевић ће поделити са нама и нашим гледаоцима.
Једна од тема разгова биће и одржавање кампова за децу из дијаспоре, током јула и августа, у свим градовима Србије.

У Паризу, на национални дан сећања, у организацији асоцијације Деца Јасеновца, одата је почаст свим жртвама Холокауста и геноцида у Јасеновцу током Другог светског рата. Са догађаја којем су присуствовали посланици Народне Скупштине Француске, представници градова и Амбасаде Републике Србије, извештава наш дописник, Владан Јочић.

Четрнаестог маја наша кућа Радио телевизија Србије, и наша редакција, Програм за дијаспору, некада Програм за иностранство, обележава 33. годишњицу од када је почело сателитско емитовање РТС-овог програма, чиме су садржаји наше куће постали доступни нашим људима широм света.
Сетићемо се како су изгледали почеци, а како данас истрајавамо у нашој жељи и борби да превазиђемо све даљине и препреке и информишемо наше људе о темама које се тичу свих нас, ма где живели. Ту су пре свега, заслуге новинара и уредника емисија Србија на вези, које се емитују свакодневно од понедељка до петка, у ударним терминима на РТС Свету и Другом програму РТС-а, као и целог тима Програма за дијаспору РТС-а.

Музички гости емисије, победници прве и друге вечери овогодишњег "Сабора" , Ђорђе Чавић и Мушка певачка група "Запис".


Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић
Редитељ Драгица Гачић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије