Магазин Србија на вези

У празничном издању емисије говоримо о српским просветитељима некад, и онима који данас раде један од најважнијих послова за будућност сваког народа, док у исто време обележавамо и "Доситејеве дане". Водимо вас у Торино, Музеј Светог покрова, где је још једном испричана прича о Исусовом лику. Деца из О.Ш. Драган Ковачевић, њихове ликовне радионице, сликају током емисије, у сусрет празнику којем се највише радују, Ускрсу.

Гост емисије, проф. др Драган Симеуновић, на Књижевном салону Код Доситеја, у просторијама Задужбине, говорио је о својој књизи, Политичка мисао нововековних српских просветитеља, а у емисији говори и о томе зашто је просветитељство важно, у нас посебно, кроз векове и данас.

Иначе, професор је и добитник награде Деспот Стефан Лазаревић, награде Града Београда, за најбољег наставника, после много година рада као редовни професор Београдског универзитета.

Ексклузивна прича нашег дописника из Париза, Владана Јочића одвешће нас у Музеј Светог покрова у Торино, где ћемо видети комад ланене тканине на којој је својевремено препознат траг и лик Исуса Христа, и шта о томе данас говоре стручњаци.

Водимо вас и у Основну школу Драган Ковачевић у Београду, која важи за добро организовану, у мањим групама и индивидуално, и где деца упркос својим здравственим проблемима, од вида до осталих сметњи у развоју, постижу одличне резултате, и касније у средњим школама и на факултетима. Гости емисије, наставнице музике и ликовног, Јелена Живановић и Оливера Протић, као и њихови ученици, који ће сликати у својој радионици у студију, за све време емисије.

Симонида Станковић, мултимедијална уметница и вокални солиста, заједно са првим бајаном Русије, Алексејом Микитењком, наши су музички гости.
Гост емисије је и Славко Бањац, са новом песмом и спотом.


Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић
Редитељ Драгица Гачић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара