Фантастична планета: Одговорност

Фантастична планета облетела је три континента како би забележила како су различите културе одговориле на различите изазове.

Владимир Банић путовање у коме трага за одговорношћу у данашњем свету започиње на Исланду. Ова земља је једна од најтеже погођених светском економском кризом 2008. На маленом Исланду преко десет хиљада породица је остало без крова над главом јер су се банкари играли судбинама људи. Ипак, ова земља је и једина која је након ове светске кризе своје банкаре и ухапсила. Банић разговара са онима који су остали без крова над главом, али и тужиоцем који је банкаре ставио у затвор.

Аутор емисије после Исланда путује у Руанду, земљу коју је крајем прошлог века обележио геноцид над Тутсима који је ужаснуо цео свет. Како се земља опоравила, каква је одговорност политичара, а каква међународне заједнице објашњавају двоје Тутса, фудбалер најпознатијег клуба у Кигалију, коме је то спасило живот, и са женом која се са тек рођеном бебом данима крила у тајној просторији у цркви. Обоје су једва извукли живу главу. Последњи саговорник Фантастичне планете у Руанди је политичар који је припадник Хутуа.

На крају екипа Фантастичне планете доноси причу о одговорности обичног човека чији поступци сваког дана обезбеђују сигурност за стотине хиљада путника који лете са или на аеродром у Истанбулу. Владимир Банић и емисија РТС-а добили су приступ аеродрому какав нису добијале ни домаће турске телевизијске станице и разговарали су са људима који брину о безбедности и проналажењу сумњивих путника и предмета, затим о онима који су задужени за летелице и на крају са тимовима који брину о безбедности на пистама.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара