Читај ми!

Рукометаши Србије против Шпаније пред великим изазовом на путу до првенства света (РТС1, 17.00)

Рукометаши Србије играће реванш сусрет у Новом Саду против селекције Шпаније у квалификацијама за Светско првенство. Утакмица је на програму од 17.00, директан пренос можете пратити на Првом програму РТС-а, а најважније детаље на нашем порталу.

Рукометаши Србије против Шпаније пред великим изазовом на путу до првенства света (РТС1, 17.00) Рукометаши Србије против Шпаније пред великим изазовом на путу до првенства света (РТС1, 17.00)

Репрезентација Србије поражена је у првом мечу баража за пласман на првенство света од Шпаније 32:28, али реванш у Нови Сад носи активан резултат, уједно и велики изазов за изабранике селектора Бориса Ројевића.

Званични деби Ројевића у селекторској улози са нешто измењеним саставом у односу на мандат Тонија Ђероне, обележен је борбеном партијом "орлова" који су у добром делу утакмице били равноправан ривал двоструком светском и европском шампиону.

Шпанију су у првом дуелу предводили Алекс Душебајев са шест, Јан Тарафета Серано са пет и Данијел Душебајев са четири гола. Гонзало Перез де Варгас био је маестралан међу стативама. У српском тиму најефикаснији били су Милош Кос, Вања Илић и Милан Јовановић са по пет погодака.

Шанса Србије да дође до шампионата света 2025. године није велика, с обзиром на предност Шпаније и индивидуални квалитет ривала, али је пред играчима Србије прилично тежак задатак у коме ће морати да победе са пет или више голова разлике како би стигли на светску рукометну смотру.

Селектор Ројевић рекао је уочи реванша да ће тим дати и преко максимума у жељи да избори одлазак на планетарну смотру најбољих рукометних репрезентација.

"У госте нам долази рукометна велесила. Шпанија је вишеструки светски и европски шампион и има играче светске класе, заиста један невероватан тим рукометних звезда. Ипак, у недељу гарантујемо да ћемо против њих дати не свој максимум, већ и преко свог максимума", рекао је Ројевић на конференцији за медије.

Светско првенство одржаће се следеће године од 14. јануара до 2. фебруара у Хрватској, Норвешкој и Данској.

Утакмица између Србије и Шпаније је на програму од 17.00, директан пренос можете пратити на Првом програму РТС-а, а најважније детаље на нашем порталу.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије