Финална серија АБА лиге почиње у понедељак

Цела финална серија АБА лиге, у којој ће се за титулу шампиона региона борити кошаркаши Партизана и Црвене звезде, биће одиграна у "Београдској арени", а прва утакмица је на програму у понедељак од 20.30, потврђено је на званичном сајту АБА лиге.

Црвена звезда ће бити домаћин у "Београдској арени" у понедељак у 20.30 и среду у 19.30 у првом и другом мечу финалне серије АБА лиге.

На истом месту, у недељу од 21.00 час, бранилац трофеја Партизан ће бити домаћин трећег меча.

Уколико буде потребе за четвртом утакмицом, у њој ће поново Партизан бити домаћин 21. маја, док би у евентуалној "мајсторици" 25. маја Звезда имала предност домаћег терена, пошто је лигашки део такмичења завршила на првом месту.

Црвено-бели су до финала стигли без пораза од Студентског центра и Меге у плеј-офу, док је екипа Жељка Обрадовића у четвртфиналу елиминисала Игокеу са 2:0, али је у полуфиналу морала да одигра три утакмице против подгоричке Будућности.

Шампион АБА лиге постаће клуб који први стигне до три победе. Титулу брани Партизан који је прошле године у финалној серији победио Црвену звезду резултатом 3:2.

Црно-бели су седам пута подизали пехар АБА лиге, док Звезда има једну титулу мање од вечитог ривала.

четвртак, 13. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије