Читај ми!

Лесор: Разлику између Звездиних и Партизанових навијача сам видео у Купу, то није иста емоција

Кошаркаш Панатинаикоса Матијас Лесор рекао је приликом гостовања у подкасту Чиме Монекеа да је разлику између навијача Партизана и Црвене звезде видео у финалима Купа Радивоја Кораћа.

Лесор се пре свега осврнуо на своје кошаркашке почетке и време које је провео у француској лиги, играјући за Монако.

Након тога је објаснио на који начин је завршио у Партизану у ком је одиграо феноменалну претходну сезону.

"Почео сам сезону у Макабију на двомесечном уговору. Партизан ме је желео још раније, током лета. Играо сам на Европском првенству тада и рекао агенту да желим да сачекам евролигашку понуду. Макаби ми је дао прилику на два месеца да видим где сам. Могао сам да останем тамо и целу сезону јер се Жижић повредио. Међутим, када се он опоравио, тренер Сферопулос ми је рекао да му се свиђам, да сам добар играч, али да имају играча под уговором и да морају то да поштују", изјавио је Лесор.

Рекао је и да је Жељко Обрадовић имао велики утицај на његову одлуку.

"Партизан је и даље звао. За мене је била велика ствар. Знате како тренер попут Жељка може да промени каријере и животе играчима. Када смо сели за сто, схватио сам шта ми се нуди и да желим да играм за Жељка и те луде навијаче у Београду. Имали смо добар тим са Пантером и Ледејом и мислио сам да нема шансе да не освојимо Еврокуп и пласирамо се у Евролигу", додао је репрезентативац Француске.

Након тога је детаљно из свог угла објаснио разлику између Партизанових и Звездиних навијача.

"Са навијачима сам се највише повезао на утакмици Купа коју смо изгубили од Звезде. Знате да је то једини дерби у којем су присутни навијачи оба клуба. Велика ствар за клуб и навијаче јер ако победиш, онда славиш и пред њиховом публиком. То је са Србе велике ствар. Звезда нас је ипак убедљиво победила са 20 разлике. Окренуо сам се около и видео капитена како плаче, тренера који плаче и схватио сам колико је то важно за људе. Пре сам играо у Звезди, изгубио сам у Купу и видео сам да то није иста емоција. Тада смо поздравили навијаче и отишли у свлачионице, а када сам изгубио са Партизаном, наши навијачи су остали на трибинама пола сата и певали нам. Плакали су и певали. Иако су били повређени, пружали су нам подршку. Већина навијача ти звижди у таквим ситуацијама, говоре ти како не поштујеш дрес, како се не бориш, али Партизанови навијачи нису такви. Свесни су пораза, разумеју те и остаће уз тебе. Зато сам се заљубио у њих. Тада смо кликнули и схватио сам да не могу да изневерим те људе. Они ти дају све и безрезервно те подржавају", објаснио је Лесор.

Француски репрезентативац је ове сезоне у Евролиги просечно бележио 13,6 поена уз шест скокова по утакмици и индекс корисности од 19,1.

Панатинаикос је сезону завршио на другом месту и противника у четвртфиналу ће добити након завршетка плеј-ина.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво