Бандовић: Победом у Крагујевцу да докажемо да нам је место у Европи

Тренер Војводине Божидар Бандовић рекао да је његова екипа спремна за једну од најважнијих утакмица сезоне и гостовање Радничком у Крагујевцу у шестом колу плеј-офа Суперлиге Србије и истакао да сви желе да победом докажу да је "лалама" место у Европи.

Фудбалери "старе даме" у четвртак од 16 и 55 гостују на стадиону "Чика Дача" у директном окршају у борби за пласман у Европу.

"Очекује нас тешка утакмица против веома добре екипе. Већ смо играли два пута у Крагујевцу и обе утакмице биле су и тактички и борбено на високом нивоу. Раднички је екипа која има континуитет, играче који умеју да играју пресинг и који умеју да користе простор у нападу, опасни су у игри један на један", рекао је Бандовић на данашњој конференцији за медије.

Бандовић је рекао да су Крагујевчани компактна екипа и да очекује много дуела, других лопти и зато његова екипа мора да буде фокусирана.

"Ово је веома важна утакмица и за нас и за противника, јер остало је још две утакмице и победа како нама, тако и њима много значи. Што се тиче играчког кадра, немамо повређених играча, сви су спремни", додао је Бандовић.

Шеф струке "лала" верује да се тимови добро познају после недавних сусрета на истом стадиону у полуфиналу Купа Србије, али да играчи морају да буду спремни на све могуће ситуације.

"Сигурно је да се добро познајемо после свих дуела, да су они анализирали нас, као и ми њих. Играли су веома добар високи пресинг и против Црвене звезде и ТСЦ-а и ми се спремамо и на то и на ниску одбрану. Да ли ће играти са једним или са два шпица, играчи ће бити спремни да прочитају те неке ситуације, што уме да буде најважније, да играчи препознају неке ствари и одреагују најбрже и најбоље могуће. Раднички је одлична и борбена екипа, која ће играти на победу, као и ми, и морамо бити спремни и ми и они на све што може да утиче на резултат", истакао је Бандовић.

Тренер Војводине уверен је да његова екипа заслужује да на крају буде на месту које води у Европу.

"Ја верујем у ове момке и све што смо радили до сада и могу да будем позитиван. Желимо да завршимо како треба, јер је то најважније, имамо још корак, два до краја. Ми смо велики клуб, имаћемо и навијаче уз нас, што нам такође значи и победа у оваквој утакмици на гостовању може да буде огромна. Притисак морамо да поднесемо, јер смо у тако великом клубу, а ови момци су већ показали карактер, јер су добијали и враћали се у великим утакмицама и немам дилему да заслужују да се пласирају у Европу", закључио је Бандовић.

субота, 08. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије