Тихомир Станић са монодрамом "На Дрини ћуприја" у Петровцу на Млави

У Петровцу на Млави одржано је недавно хуманитарно вече у организацији представништва Српске православне омладине Инзбрук – СПОЈИ у Србији и Културно-просветног центра Петровца на Млави, у оквиру којег је одиграна монодрама „На Дрини ћуприја“ по роману нашег нобеловца Ива Андрића, у изведби глумца Тихомира Станића.

Сав приход од ове вечери намењен је социјално угроженим вишечланим породицама у Србији, а захваљујући великом срцу свих који су били на овом догађају, као и пријатељу и почасном члану организације Тихомиру Станићу, који је одлучио да свој хонорар такође донира,прикупљена је сума од 99.140 динара (847 евра).

Иначе, ово је други пут да СПОЈИ организује монодраму „На Дрини ћуприја“ са Тихомиром Станићем, после маја 2022. године у Инзбруку, у Аустрији.

У улози модератора била је Јасмина Бошковић из КПЦ-а Петровац на Млави, која је поздравила многобројне почасне госте СПОЈИ-а и КПЦ-а.

„Била је изузетна част и задовољство бити домаћин једног оваквог догађаја у маестрално изведеној монодрами пред готово пуном салом КПЦ-а у Петровцу на Млави, чијим се запосленима овим путем захваљујемо на подршци и сарадњи на овом, највероватније, историјском тренутку за наш огранак у Србији, а можда и сам град Петровац на Млави, јер, поред тога што је Тихомир Станић први пут гостовао овде, у публици су као наши почасни гости били присутни Јелена Радојчић (рођена Бухач) из Земуна и Душан Јеринић из Панчева, који су као деца од Диане Будисављевић (рођ. Обексер), Аустријанке из Инзбрука, спашени од геноцида у усташким логорима Јасеновца у НДХ за време Другог светског рата", истакао је Стеван Јаношевић, председник СПОЈИ-Србија, који се непосредно после одигране монодраме на бини обратио свим присутнима.

Стеван Јаношевић је затим уручио почасне плакете, које СПОЈИ од 2013. уручује особама за посебне заслуге, који тиме постају почасни чланови, најпре Тихомиру Станићу, који је за почасног члана СПОЈИ именован још 2023. године поводом једне деценије пријатељства и плодотворне сарадње на пољу културе сећања, поготово за очување лика и дела Диане Будисављевић. Стеван је затим почасне плакете уручио и Јелени Радојчић и Душану Јеринићу, који су именовани за почасне чланове СПОЈИ за 2024. годину.

среда, 12. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије