Србин високорангирани кандидат Слободарске партије Аустрије (FPÖ)

Србин Константин Добриловић је високорангирани кандидат Слободарске партије Аустрије (FPÖ) на предстојећим изборима за Европски парламент.

Добриловић се налази на 11. месту листе чији је носилац Харалд Вилимски (Harald Vilimsky). Избори за Европски парламент одржавају се 9. јуна у Аустрији. Добриловић је једини кандидат српског порекла у Аустрији који је високопозициониран на некој изборној листи од готово свих странака које учествују на овим изборима.

"Европска унија будућности може бити само заједница суверених националних држава која својим грађанима гарантују мир, сигурност, слободу и просперитет. Ми у Слободарској партији Аустрије (FPÖ) се залажемо за здрав патриотизам, да свака земља, пре свега, треба да буде окренута потребама својих грађана. Ако погледамо данашњу Европску унију, она је престала да се бави питањима грађана, искључиво се бави имагинарним и небитиним стварима. Зато је важно да се свака држава, усресреди на себе и своје грађане и онда као таква делује у оквиру заједнице коју чини Европска унија. Овај принцип здравог патриотизма је врло важан за сваког припадника српске дијаспоре у Аустрији, јер се и просперитет Аустрије, када је више окренута себи, а не "супердржави Европи", тиче и Српкиња и Срба који живе у алпској републици", каже Добриловић.

"Наша матица, држава Србија, одавно је показала како се то ради, шта је патриотизам и како се бране и заступају интереси сопствене државе. Као неко ко је задужен за односе и питања Западног Балкана, сматрам да је Србија озбиљна држава која је последњих деценија показала да јој је према плановима, економском развитку и свим другим правно-државничким елементима одавно место у европској породици", додаје Добриловић.

среда, 12. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије