Темишвар: Учешће Србије на „Међународном пословном форуму"

Привредна, индустријска и пољопривредна комора жупаније Тимиш организовала је „Међународни пословни форум Румунија – Србија – Турска – Немачка – Италија – Пољска - Босна и Херцеговина“ који је окупио представнике привредних комора и великог броја компанија из поменутих држава под слоганом „Повезивање Европе кроз одрживо пословање“.

Амбасадор Републике Србије у Румунији Стефан Томашевић учествовао је у церемонији отварања Форума. Он је истакао да је овај догађај веома важан за српске компаније, али и за билатералне односе Србије и Румуније.

Изразио је задовољство што постоји све већи број српских компанија заинтересованих за рад у Румунији и што на Форуму учествују чак 32 компаније из Републике Србије.

Подсетио је да робна размена између Србије и Румуније тренутно износи 2,4 млрд. евра, али и да постоји огроман потенцијал за њено унапређење, те да се нада да ће управо овај догађај бити од важности за постизање тог циља.

Форум је био прилика за повезивање представника поменутих држава, са циљем  стимулисања међусобних пословних активности ради унапређења економског раста, већег броја инвестиција и спровођења заједничких пројеката. 

Српску делегацију предводио је Михаило Весовић, директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију Привредне коморе Србије.

четвртак, 13. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије