Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости вечерашње емисије су Милорад Самарџија и Моника Фудерер Маширевић. Реприза емисије у 02.16 на РТС Свет.

Удружење Акултура из Беча ову годину посветило је женама. У плану су бројни фестивали и концерти на ову тему. Недавно је одржан Форум о женским питањима, Српско Народно позориште из Новог Сада, гостовало је са представом „Да бар нисам женско", а за 26. мај у Акцент театру заказана је и представа „Лутке са кревета 21".

Какво је интересовање наше дијаспоре у Аустрији за ова дешавања, разговарамо са Милорадом Самарџијом из Удружења Акултура.

Хуманитарна организација Срби за Србе настала на инцијативу наше дијаспоре у Америци, већ готово деценију и по помаже вишечланим и социјално угроженим породицама на Балкану. Чланови организације, окупили су се ових дана у манастиру Св. Саве у Либертвилу, како би прославили крсну славу, Светог Василија Острошког.

У госте нам долази Моника Фудерер Маширевић, путописац и љубитељ индијске културе. Своја искуства са путовања кроз ову земљу дели са српском публиком на промоцијама и предавањима, а део својих утисака и запажања преточила је и у две књиге: „Преживећу" и „Пут у Раџастан". Пре две године за допринос промоцији индијске културе, добила је специјалну Захвалницу од Амбасаде Индије у Београду.

Драгана Љуна је наша песникуња која живи у Немачкој. Ових дана у Београду је представила две књиге: збирку родољубивих песама и збирку песам за децу. У разговору са нашим колегом присетила се и свог детињства, али и невоља које су њу и њену породицу задесиле приликом прогона из родног Книна.

Док читав кошаркашки свет прати полуфиналну серију Западне конференције НБА лиге, амерички аналитичари се труде да нађу објашњење за сјајну игру Николе Јокића и три узастопне победе Денвера над екипом Минесоте.Нас дописник Александар Жигић нам показује још неке детаље из Денвера и Минеаполиса у сусрет шестој утакмици две екипе.

Уредници: Драгана Живојновић и Душан Жарковић.

Реализација: Ернестина Глигоријевић.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије