Читај ми!

Зашто нови „алфа ромео Милано“ мора да промени име

Тек што је презентован италијанској публици, нови „алфа ромео Милано“, након што је влада Италије изјавила да аутомобил који је произведен у иностранству не може да носи име једног италијанског града, променио је назив у „јуниор“ што ће остати забележено као први случај овог типа у историји бренда.

Италијанској штампи је приказан видео-интервју министра за привреду и Made in Italy, Адолфа Урса, који је изјавио да име „Милано" не може да се користи за аутомобил који је произведен у иностранству.  Наиме нови „алфа ромео" се производи у Пољској.

„Аутомобил назван Милано не може да се производи у Пољској. То забрањује италијански закон из 2003. године дефинишући га као Italian Sounding т.ј. закон који забрањује давање информација и индикација које могу да преваре купца. У овом случају би се радило о лажним информацијама због географских индикација. Дакле, ако хоћемо да назовемо један ауто Милано, он мора да се производи у Италији, у противном, се ради о лажној информацији која је забрањена италијанским законом", изјавио је министар Урсо.

Жан Филипе Импарато, генерални директор бренда је објаснио да је име одабрала италијанска јавност, односно купци, не би ли се на тај начин одало признање граду у коме је овај ауто и настао 1910. године.

То није први пут да овај бренд тражи мишљење од грађана, то се догодило 1966. са „спајдером 1600“ који је јавност одлучила да назове „дуето“.  Импарато је изјавио да, тек што је представљен „алфа ромео Милано“, из владе је речено да је то забрањено законом.

Генерални директор „Алфа Ромеа“ је рекао: „Променили смо име у јуниор иако сматрамо да име Милано поштује све оно што предвиђа закон. Сматрамо да у овом моменту постоје приоритетније ствари од имена једног аутомобила, али не би ли одржали мирну атмосферу, Алфа Ромео је одлучио да промени име у јуниор".

Са друге стране из италијанске владе су изјавили да су врло задовољни због ове одлуке аутомобилске куће, јер се ауто производи у Пољској од стране куће чији највећи интереси се налазе ван Италије. Италијански медији преносе изјаве извора из владе да је одлука донета након разговора са Стелантисом када је италијанска влада изјавила да оваква дешавања ризикују да оштете производњу на италијанској територији.

Из „Алфа Ромеа" изјављују да је име „јуниор" било на другом месту након имена Милано, али да ће овај догађај остати запамћен у историји бренда.

„Нисмо били у обавези да променимо име, али смо то ипак учинили јер желимо да избегнемо било какву врсту полемике и да задржимо позитивну климу. Ових дана је велика пажња била усмерена на ову одлуку а наш сајт је доживео па система неколико сати због огромног броја особа које су га посетиле", рекли су из компаније.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво