Читај ми!

Рукометашице Звезде савладале Железничар у првом мечу финала Суперлиге

Рукометашице Црвене звезде савладале су тим Железничара из Инђије на свом терену 30:28 у првом мечу финала Суперлиге Србије.

Црвена звезда је ове сезоне повратнички тим у елитни ранг српског рукомета. У фебруару су рукометашице Звезде освојиле Куп Србије, управо против Железничара, први у историји клуба. Са великом дозом самопоуздања црвено-беле рукометашице наставиле су надметање у Суперлиги Србије.

Први меч финала најквалитетнијег домаћег такмичења за жене у рукомету припао је Звезди. Пред пуним трибинама у Спортском центру на вождовачкој Бањици, екипа тренера Саше Бошковића била је бољи ривал.

Дуел је до средине првог полувремена био уједначен, а потом је уследила серија голова домаће екипе. Звезда је на крају првих 30 минута имала четири гола предности - 15:11.

У наставку утакмице домаће рукометашице су ефикасно одржавале предност. Нису дозвољавале гостујућем Железничару да дође до изједначења, односно преокрета. Тим из Инђије је играо с великим осцијалицијама и без правог ритма. Рукометашице Звезде биле су дисциплиноване у одбрани и ефикасне у нападу.

Десни бек и капитен Црвене звезде, Сара Гаровић била је најефикаснија у победничком тиму са осам голова, а проглашена је и најкориснијом играчицом утакмице. Александра Стаменић и Теодора Величковић су постигле по шест погодака. У тиму Железничара истакла се Наташа Ловрић са чак 10 голова.

Друга утакмица финала игра се у Инђији, а евенутална мајсторица 24. маја на београдској Бањици. Титулу осваја екипа која оствари две победе.

У првој утакмици за треће место, Јагодина је савладала Медицинар 25:24.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије