Читај ми!

Светска веслачка федерација направила преседан: Мачковић и Пименов у Луцерну

Српски веслачи Мартин Мачковић и Николај Пименов наступиће на олимпијским квалификацијама у Луцерну, објавиo је Веслачки клуб Партизан.

Како се наводи, Светска веслачка федерација (ФИСА) направила је преседан како би заштитила спортисте Србије од “непоправљиве штете”.

"Желим да се захвалим у име спортске нације Србије, Веслачког клуба Партизан и свих веслача, Светској веслачкој федерацији и њеном Извршном комитету на донетој одлуци да допусти нашем дублу Мачковић/Пименов да веслају квалификациону регату. Ово је преседан у историји веслачког спорта и исправљеној неправди према нашим веслачима. Још једно велико хвала и срећно свим екипама Србије на квалификационој регати”, – изјавио је председник Веслачког клуба Партизан Марко Милачић.

Одлуком Светске веслачке федерације одушевљен је и српски олимпијац Николај Пименов.

"Пресрећан сам оваквом одлуком ФИСА и захвалан сам што ми је испуњена жеља да веслам са Мартином Мачковићем. Ово је велики дан за спорт. Крећемо за Луцерн да се тркамо и пробамо да изборимо још једну норму за ОИ и Србију представимо у најлепшем светлу”, рекао је Пименов.

Претходних дана Веслачки савез Србије и Партизан разменили су "оштре речи" у саопштењима јер су у Савезу сматрали да би у дубл скифу требало да наступе Александар Беђик и Мартин Мачковић.

За Луцерн су пријавили Беђика и младог Матију Рајковића, уз отворен позив Мачковићу да се врати у репрезентацију, али након што од тога није било ништа отказали су наступ.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије