Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Москва: Заузели смо 12 насеља у Харкову; Зеленски потписао закон о слању осуђеника на фронт

Рат у Украјини – 814. дан. Руско министарство одбране саопштава да су руске снаге заузеле 12 насеља у Харковској области, након што је председник Русије Володимир Путин изјавио да руски план засад није преузимање контроле над истоименим градом. Са друге стране, председник Украјине Володимир Зеленски потписао је закон о слању појединих категорија осуђеника на фронт.

Москва: Заузели смо 12 насеља у Харкову; Зеленски потписао закон о слању осуђеника на фронт Москва: Заузели смо 12 насеља у Харкову; Зеленски потписао закон о слању осуђеника на фронт

Украјинска артиљерија на линији фронта у Харкову суочава се са досад највећом претњом од руске флоте дронова камиказа, наводи украјинска војска.

Председник Украјине Володимир Зеленски обишао је трупе у Харкову усред руске офанзиве. Описао је ситуацију на фронту као тешку, али и истакао да би два ПВО "патриот" осујетила нападе Руса

Москва, пак, тврди да су руске трупе уништиле командно место украјинске војске у Харкову.

Новоименовани секретар Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу каже да војска спроводи офанзиву у свим правцима.

Изнад Крима су оборене ракете, а Федерална служба безбедности Русије саопштила је да је ухапсила украјинске агенте.

Четири жене су убијене у украјинском гранатирању града Доњецка на истоку Украјине који контролише Русија, јавила је новинска агенција ТАСС.

Данска ће послати нови пакет војне помоћи Украјини, првенствено ПВО и артиљерију вредну 750 милиона евра. ММФ покреће нову мисију у Украјини око ревизије кредита од 15 милијарди долара.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије